Taito Pirkanmaa: METSÄSTÄ KÄSIN – Lasten käsityökesäleirien pilotointi Pirkanmaalla

Luontokässäilyä sisältävää leiritoimintaa ohjaa vastuullisuuden, osallisuuden, yhteisöllisyyden, saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden arvot.

Leirit on julkaistu ja ilmoittautuminen käynnissä 29.5.2022 saakka: Kesäkaudella 2022 pilotoitavia lastenleirejä järjestetään Akaassa, Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Vesilahdella. Akaan leirillä nikkaroidaan, Orivedellä ja Pirkkalassa rakennellaan, Kangasalla ja Vesilahdella puolestaan mennään retkelle. Oriveden toisella leirillä sukelletaan aikamatkalle.

Lue lisää: Lasten Metsästä käsin -leiritoimintaan ilmoittautuminen käynnissä – Operaatio Pirkanmaa

= = = = = = =

Lasten Metsästä käsin -kesäleirien suunnittelu ja pilotointi käynnistää Operaatio Pirkanmaan ja Taito Pirkanmaan yhteistyön vastuullisen ja vaikuttavan käsityötoiminnan kehittämiseksi useissa pirkanmaalaisissa kunnissa.

Vuoden 2022 aikana valmistuu varioitavia leirikokonaisuuksia, jotka rakentuvat ympäristö- ja luontoteemojen varaan. Pilotoinnin jälkeen työ jatkuu, ja Taito Pirkanmaan tavoitteena on luoda vastuullisia ja vaikuttavia palvelutuotteita laajalti Pirkanmaalle.

Kehittämiseen ja kesäleiripilotointiin osallistetaan kunnissa paikallisia toimijoita. Tavoitteena on luoda ajassa kehittyvää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä Taito Pirkanmaa on mainio linkki aihealueeseen linkittyviin muihin toimijoihin, kuten vaikka 4H-kerhoihin tai vaikka paikallisiin metsänhoitoyhdistyksiin.

Leirikonseptoinnissa tavoiteltavia näkökulmia ovat muun muassa seikkaileminen, keksiminen, retkeily, aikamatkailu, rakentelu ja leikki unohtamatta käsityön merkitysten rakentumista taiteen, muotoilun, teknologian, hyvän arjen ja osaamisen näkökulmista.

Leirit on tarkoitus pilotoida vuoden 2022 aikana Akaassa, Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Vesilahdella.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen leireille tapahtuu Taito Pirkanmaan verkkosivujen kautta osoitteessa
Lasten lomaleirit – Taito Pirkanmaa