Lasten Metsästä käsin -leiritoimintaan ilmoittautuminen käynnissä

Taito Pirkanmaan kehittää kivaa, vastuullista ja vaikuttavaa käsityötoimintaa lapsille kesällä.


Tulevana kesänä vasarat paukkuvat ja eväskääreet rapisevat neljässä Pirkanmaan kunnassa, kun metsäaiheiset lastenleirit pyörähtävät käyntiin heti koulujen loppuessa. Metsästä käsin -pilottileirit ovat Taito Pirkanmaa ry:n ja Operaatio Pirkanmaan yhteinen Metsästä käsin -projekti, jossa kehitetään kulttuuripääkaupunkihakuun tehtyä ideaa.

Taito Pirkanmaa: METSÄSTÄ KÄSIN – Lasten käsityökesäleirien pilotointi Pirkanmaalla – Operaatio Pirkanmaa

Metsästä käsin -projektissa kehitetään laadukasta, vastuullista ja vaikuttavaa käsityötoimintaa Pirkanmaan kuntiin. Kesällä pilotoidaan paikallisesti suunniteltuja leirikokonaisuuksia, jotka rakentuvat erilaisten ympäristö- ja luontoteemojen ympärille. 

Leirisuunnittelua ohjaavia arvoja ovat vastuullisuuden lisäksi osallisuus, yhteisöllisyys, saavutettavuus ja yhdenvertaisuus. Lapset pääsevät leireillä seikkailun, keksimisen ja leikin kautta kokemaan onnistumisia – samalla kun osaaminen ja ongelmanratkaisutaidot karttuvat.

Leirit luovat pohjaa myös lasten teknologiaosaamiselle, parantavat luontosuhdetta ja edistävät arjen taitoja, kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja organisointitaitoja. Kehittämistiimiin kuuluvat Taitokeskuksista ja Näpsästä tutut opettajat Liisa Huppunen, Mirva Juntunen, Sara Lundén, Kati Salminen, Kirsi Suomalainen ja kehittämispäällikkö Marja-Leena Seilo.

Kesäkaudella 2022 pilotoitavia lastenleirejä järjestetään Akaassa, Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Vesilahdella. Akaan leirillä nikkaroidaan, Orivedellä ja Pirkkalassa rakennellaan, Kangasalla ja Vesilahdella puolestaan mennään retkelle. Oriveden toisella leirillä sukelletaan aikamatkalle.

Koko Kesä käsillä -lomaleiritarjonta esitellään ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta:
https://taitopirkanmaa.fi/tule-tekemaan/lasten-lomaleirit/

Yhteisprojektissa Metsästä käsin tuotetut leiripilotit 2022

Kangasala:
Taitokeskus Kangasala, Ellintie 2, Kangasala

Metsästä käsin – Mennään retkelle ti–to 7.–9.6. klo 10–14, 3 pv. Valmistamme retkitarvikkeita ja teemme retken lähiseudulle. Hinta 110 €.

Lisätietoja kangasala@taitopirkanmaa.fi, P. 050 527 3125

= = = = = = = = = = =
Vesilahti:
Taitokeskus Vesilahti, Tapolantie 1 B, Vesilahti

Metsästä käsin – Mennään retkelle, ti–to 2–4.8. klo 10–14, 3 pv. Valmistamme retkitarvikkeita ja teemme retken lähiseudulle.  Hinta 110 €.

Lisätietoja vesilahti@taitopirkanmaa.fi, 050 3422508

= = = = = = = = = = =
Pirkkala
Toivion koulu, Korpitie 13, Pirkkala

Metsästä käsin – Rakenteluleiri, ma–to 6.–9.6. klo 10–14, 4 pv, hinta 135 €. Leirillä fiilistellään metsää, rakennellaan leikittävää pienoismallia omalle taskukaverille ja opetellaan tekemään liitoksia, joiden avulla voi tehdä esimerkiksi majan. 

Lisätietoja napsa@taitopirkanmaa.fi, 050 5606332

= = = = = = = = = = =
Orivesi
Taitokeskus Orivesi Auvisen talo, Keskustie 37, Orivesi

Metsästä käsin – Rakenteluleiri, ma–to 6.–9.6. klo 10–14, 4 pv. Tutustumme luonnosta löytyviin materiaaleihin. Tutkimme luupilla silmuja, käpyjä ja ötököitä käsityön näkökulmasta, kuuntelemme metsän ääniä sammalvuoteella ja leikimme. Leirillä pääset mm. tekemään itse väriaineita, maalaamaan luonnonväreillä, punomaan ja touhuamaan metsässä. Hinta 135 €

Metsästä käsin – Aikamatkalla-leiri, ma–to 13.–16.6. klo 10–14, 4 pv.  Tutkimme ajan kulkua ja huristelemme historiaan leikin ja käsityön keinoin. Leirillä pääset rakentelemaan, ompelemaan ompelukoneella ja maalaamaan isoa pintaa. Hinta 135 €

Lisätietoja orivesi@taitopirkanmaa.fi, 050 433 8681

= = = = = = = = = = =
Akaa:
Kulttuuritalo Laaksola, Ryödintie 2, Toijala, Akaa  

1. Metsästä käsin – Puutyöleiri ma–to 13.–16.6.2022 klo 10–14, 4 pv, hinta 135 €

Leirillä tehdään leluja ja hauskoja keksintöjä. Leiri soveltuu 8–12-vuotiaille

Lisätietoja napsa@taitopirkanmaa.fi, 050 5606332

= = = = = = = = = = =