Kulttuuriosuuskunta Uulu: Urbaanit katedraalit

Syksyllä 2023 Kulttuuriosuuskunta Uulu toteuttaa kuoronjohtaja Petra Poutasen johdolla kaksi ainutlaatuista, liikkuvaa kuorokonserttikokonaisuutta, joiden lähtökohtana on viedä kuoromusiikki ulos konserttisaleista. Urbaanit katedraalit -projekti on osa Operaatio Pirkanmaan ohjelmistoa.


Urbaanit katedraalit -tuotannon ensimmäisen osan “Kalliolle, kukkulalle, sillan alle” esitti syyskuussa Sekakuoro Väki, Ratinan sillan alla. Kaikki konsertit olivat loppuunmyytyjä.

Projektin seuraava tuotanto “Vastauksia” saa ensi-iltansa Finlaysonin vanhassa tehdastilassa marraskuussa. Esityksiä Vooningissa on yhteensä neljä 3.-5.11.2023 välisenä aikana.

Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro esittää: Vastauksia

Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro toteuttaa Finlaysonin vanhassa tehdastilassa neljä liikkuvaa konserttia, joissa pyhä ja profaani törmäilevät iloisesti räiskähdellen. Karnevalistinen esitys tutkii ihmisen olemusta ylistämällä aatteita tasapuolisesti. Konsertin musiikista vastaa kuoronjohtaja Petra Poutanen ja koreografiasta Reetta-Kaisa Iles. Dramaturgia puolestaan on Liila Jokelinin ja Poutasen kynästä.

Esityksen toteuttava Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro koostuu kokeneista esiintyjistä. Kuoro ei tunne genrerajoja, mutta ammentaa vaikutteita kansanmusiikista sekä rytmimusiikista eikä näkymättä jää sen jäsenten läheinen suhde teatteriin ja esitystaiteeseen. Vastauksia on tapahtumatila Vooninkiin räätälöity ja sen kappaleissa aatesuunnat sekä moraaliset ongelmat nousevat keskiöön kuoron nimeenkin sopivasti. Pyrkimys on pohtia ihmisyyttä, ihmiseläintä, erilaisten aatteiden ja vastaustenkaipuun kautta.

Yleisö pääsee mukaan iloittelevaan, mutta samalla syvälle katsovaan ja lempeään tutkielmaan ihmisen pyrkimyksestä löytää totuus ja suunta.

Konsertit:

Pe 3.11. klo 20
La 4.11. klo 20
Su 5.11. klo 13
Su 5.11. klo 16

Kesto n. 1h 15min

Yleisän tulee varata ennakkoon lippunsa Uulun verkkosivuilta. Paikkoja on rajoitetusti.
Tähän konserttiin voi valita lipun hinnan oman maksukyvyn mukaan (esim. 15 € / 20 € / 25 €).

uulu.fi/vastauksia

Fiberphoto.

Sekakuoro Väki esittää: Kalliolle, kukkulalle, sillan alle

Energinen ja suurta suosiota osakseen saanut Kalliolle, kukkulalle, sillan alle -esitys kertoi kodista, joka on muutakin kuin asunto.

Kuoronjohtaja Petra Poutasen ja ohjaaja Antti Haikkalan johdolla kuoro on antoi äänen niille viesteille, joita ei useinkaan kuulla: esitys osallistui laulaen keskusteluun kaupunkitilasta, omistajuudesta, asunnottomuudesta ja osattomuudesta.

Kesärannan skeittiparkin betonisessa huomassa Väki-kuoro lauloi kolme esitystä loppuunmyydyille yleisöille. Sillan tarjoamassa katedraalissa yhteiskunnallisesti tärkeä sanoma soi yllättävästi ja laulujen tunnelmat koskettavat eri tavoin kuin perinteisessä konserttisalissa.

Sekä sijainnilla, että lippujen hinnoilla haluttiin mahdollistaa konserttielämys myös niille, joille konserttisalit tuntuvat vierailta tai ovat liian kalliita. Lipusta maksaminen oli vapaaehtoista, ja hinta asiakkaan itse päätettävissä. Uutta yleisöä tavoitettiin odotettuakin enemmän ja lisäkonserteille on runsaasti kysyntää Pirkanmaalla.

Fiberphoto.

Kuvat: © Fiberphoto.