Stereo:ID:n maksuton valotapahtumien sarja syystalvessa

Stereo:ID järjestää valotapahtumien maksuttoman sarjan osana Operaatio Pirkanmaan ohjelmistoa talvikaudella. Syyslomaviikolla 19.-24.10.2023 järjestetään neljättä kertaa Finlaysonin alueella media- ja valotaidetapahtuma Projio. Lisäksi yhteistyöhön kuuluu valotaideteos Piiri, joka kiertää Tampereella, Valkeakoskella ja Ylöjärvellä.

Media- ja valotaidetapahtuma Projio

Maksuton media- ja valotaidetapahtuma Projio laajentuu tänä vuonna entistä suuremmaksi ja tarjoaa kävijöille monipuolisemman valotaide-elämyksen kuin koskaan aiemmin. Tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille ja se on maksuton. Tapahtumapaikkana on Finlaysonin alueen ulko- ja sisägalleriat 19.-24.10.2023.

”Tänä vuonna tuomme Finlaysonille enemmän taiteilijoita, enemmän näyttävyyttä ja tietysti enemmän valoa syksyn pimeyteen”, kertoo tapahtuman tuottaja Heini Puurtinen. ”Esittelemme valotaiteen koko kirjon – kansainvälisesti noteeratuista teoksista nuoriin tuleviin tekijöihin”, hän jatkaa.

Esillä on muun muassa interaktiivisia teoksia, projisointia, perinteistä valotaidetta sekä valoveistoksia. Kävijä pääsee tutustumaan myös siihen, miten tekoäly voi yhdistyä taiteilijan luomaan sisältöön. Mukana on sekä kansainvälisiä taiteilijoita sekä suomalaista valotaiteen osaamista. Mukana on mm. puolalainen Ksawery Komputery ( + Max Cooper), valotaiteen uranuurtaja Jari Haanperä, kansainvälisesti tunnustettu taiteilija Jenni Pasanen sekä monia muita.

Ääni- ja valotaideteos Piiri tarjoaa kohtauspaikan

Piiri on ääni- ja valotaideteos, jonka keskiössä hehkuu symbolinen nuotio. Teos kutsuu katsojat yhteenkuuluvuuden tärkeän sanoman äärelle, kannustaa katsojia pysähtymään hetkeksi ja liittymään yhteisön piiriin. Piiri on kohtauspaikka, jossa yhteiset tarinamme alkavat ja ajatukset kipinöivät!

Teos on mahdollista nähdä kolmessa eri sijainnissa syys-talven aikana Pirkanmaalla. Piirin ensiesitys nähdään Valkeakosken 100-vuotisjuhlaviikolla Kirjaslammen upeissa maisemissa lauantaina 28.10, josta teos jatkaa matkaa Tampereen Laikulle ja päättää kierroksen Loiste Ylöjärvi-valotaidefestivaaliin tammikuussa.

Teoksen toteutuksesta ja konseptoinnista vastaa luova tapahtumatuotantoon ja AV-asennuksiin keskittynyt yritys Stereo:ID, jonka työryhmään kuuluu Mari Savolainen, Marko Vierimaa ja Heini Puurtinen. Teoksen tunnelmallisen äänimaailman on luonut Juhana Nyrhinen, Kulttuuriosuuskunta Uulun soitinrakentaja, joka on omistautunut perinnesoittimien rakentamiselle jo 20 vuoden ajan.

Larieemeli Media Oy

Teoksen esityspäivät:

28.10.- 3.11. Kirjaslampi, Valkeakoski
15.-19.11. Laikku, Tampere
19.-21.1. Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaali: Linkki tapahtumasivulle