Vimmart & ACCAC Finland: CONTACT GOES KAUNAS 2022 – Kaunasin nuorisofestivaalin inklusiiviset työpajat

Suomen Contact-hanketiimi vie osaamistaan Kaunasin kulttuuripääkaupungin nuorten suurtapahtumaan.

Contact on kaksivuotinen Erasmus+ KA2-hanke, jonka suomalaisina kumppaneina toimivat tamperelaiset  Vimmart – yhdenvertaisen taiteen oppilaitos, sekä ACCAC Finland. Kansainvälinen hanke toteutetaan vuosien 2021–2023 välillä, ja sen muut partnerit ovat Ranskasta ja Kreikasta.

Hankkeen tavoitteena on tuoda nuoria yhteen taiteen äärelle siten, että he voivat yhdessä tutkia tanssin ja rytmiikan avulla vuorovaikutusta yksilöiden, yhteisöjen ja ympäröivän maailman kanssa.

Kumppanit kehittävät myös Contact-taidemenetelmää, jonka toimintasisältöjä ja oppeja jaetaan nuorisotyön ammattilaisille, Tampereella jo helmikuussa 2022.

Suomen Contact-tiimi sai kutsun Tampereen ystävyyskaupungin Kaunasin kulttuuripääkaupunkivuoden suurtapahtumaan, nuorten AUDRA-festivaalille esittelemään metodeitaan inklusiivisissa ja matalan kynnyksen työpajoissa.

Operaatio Pirkanmaa tukee Suomen Contact-tiimin vierailua festivaalille, ja olemme esittäneet AUDRA-festivaalin nuorille kuraattoreille myös kutsun saapua jakamaan kokemuksiaan festivaalin suunnittelusta ja toteutuksesta Tampereelle elokuussa 2023.


Kaunas 2022: Contemporary City Festival AUDRA (29th June – 3rd July 2022)