GUERRILLA LIGHTING – Valosissit valtaavat Hiedanrannan  

Tampereen Hiedanrannassa järjestetään keskiviikkona 14.12.2022 Guerrilla Lighting -valotempaus. Kaikille avoin valokulkue kestää reilun tunnin ja sen aikana nähdään Hiedanrannan ympäristön kohteita uudessa valossa.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme. Guerrilla tarkoittaa sissiä ja tempauksen valonkantajia kutsutaan valosisseiksi. Valosissit tulevat, valaisevat ja poistuvat jälkiä jättämättä.  
 
Asialla ovat tälläkin kertaa mustiin pukeutuneet valosissit, jotka valaisevat neljä alueen kohdetta, mutta vain hetkellisesti. Valokulkueen aloituspaikka ja aika paljastetaan lähempänä ajankohtaa, reitti ja kohteet vasta paikan päällä.  

Tule mukaan nauttimaan erityisestä valotapahtumasta ja kokeilemaan valomaalausta tapahtuman aikana!      

Tapahtuma on osa Operaatio Pirkanmaa -hanketta, joka on kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke vuosille 2022–2024. Suunnittelijoina toimivat valaistussuunnittelija Annukka Larsen WSP Finland Oy:stä ja suunnittelualan opiskelijat. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Hiedanranta Tampereen, Tampereen arkkitehtikilta ry:n ja TAMK:n kanssa. Tapahtuman tukijoina toimivat iGuzzini Finland Oy ja WSP Finland Oy.   

Uusia valotapahtumia on tulossa loppuvuoteen 2023.

Lue lisää:

Facebook-tapahtuma
Operaatio Pirkanmaan Ajankohtaista-uutinen