Pirkkalaiskirjailjat ry.: ELÄVÄT JA KUOLLEET KIRJAILIJAT KOHTAAVAT – pirkanmaalaisen kirjallisuuden juhlavuosi

Elävät ja kuolleet kirjailijat kohtaavat -hanke tekee näkyväksi pirkanmaalaisen kirjallisuuden menestyksekästä historiaa ja antaa samalla äänen nykytekijöille. Pirkkalaiskirjailijat ry tuottaa tapahtumakokonaisuuden yhdistyksen 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Hankkeen vuonna 2023 toteutettavaa kymmenen kirjallisuusiltaa esittelee rinnakkain historiaa ja uutta kirjallisuutta eri teemoin sekä eri lajeista ja suuntauksista.

Tapahtumasarja käynnistyy Tampereen kirjamessuilla sunnuntaina 4.12.2022 Muuttuva Tampere kirjailijoiden silmin -kokonaisuudella. Pirkkalaiskirjailijoiden jäsenet Kari Aronpuro, Päivi Alasalmi ja Johanna Sinisalo keskustelevat Kirsti Kurosen johdolla teemasta ja kertovat samalla omasta suhteestaan kaupunkiin ja sen kirjalliseen historiaan.

Varsinaisen juhlavuoden 2023 aikana järjestetään kirjallisuusiltoja, joiden aiheet vaihtelevat työväenkirjallisuudesta modernismiin ja lastenkirjallisuuteen. Keskustelun aiheita ovat muun muuassa realismin perintö, Väinö Linna, Kalle Päätalo ja Lauri Viita, vahvat lyyrikot Eeva-Liisa Manner, Väinö Kirstinä ja Mirkka Rekola, sekä rakastetut lasten- ja nuortenkirjallisuuden klassikot Kirsi Kunnas ja Anni Polva.

Kirjallisuusiltojen ajankohdat ja pitopaikat julkaistaan viimeistään vuoden 2023 alkupuolella.

Pirkkalaiskirjailijat – Pirkanmaalaisen kirjallisuuden tietopankki: äänitearkisto, videoita, kuvia