Esteetön taide ja kulttuuri: ACCAC NEXT GENERATION 2023 – Lasten ja nuorten osallistaminen festivaalin suunnitteluun

Operaatio Pirkanmaa tukee huhtikuussa 2023 järjestettävän festivaalin paikallista, osallistavaa ja inklusiivista työpajatyöskentelyä vuoden 2022 aikana.


ACCAC Next Generation -festivaali on huhtikuussa 2023 Tampereella toteutettava kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, joka taiteen ja kulttuurin avulla edistää yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Pääohjelma sisältää esityksiä ja ohjelmaa ympäri maailmaa musiikista, tanssista, visuaalisesta taiteesta ja teatterista lähtien niin ammattitaiteilijoiden kuin harrastelijoiden toteuttamana – mitä ikinä lapsista ja nuorista koostuva valitsijaraati päättääkään!

Lapset ja nuoret nousevat aktiiviseen rooliin kaikissa tapahtuman järjestelyissä, työskennellen yhdessä ACCAC Finlandin tuotantotiimin kanssa. Viihteen ja taiteen lisäksi ACCAC Next Generation Festival pitää sisällään kongressin, jonka sisältöön, puhujiin ja kutsuvieraisiin vaikuttavat lasten ja nuorten omat toiveet, näkemykset ja tarpeet, joita halutaan nostaa seminaarin aiheiksi.

ACCAC Next Generation Festivaali nostaa nuorten äänen kuuluviin, vahvistaa vaikuttamistaitoja, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä kasvattaa taitoja saavutettavuuden osa-alueilla luoden samalla nuorille mahdollisuuksia kansainvälisien kontaktien luomiseen.

Jotta lapset ja nuoret pääsevät mahdollisimman varhaisessa tekemään sisältösuunnittelua, ACCAC Finland toteuttaa paikallista työpajatoimintaa Pirkanmaalla Operaatio Pirkanmaan tuella tämän vuoden aikana.

ACCAC Next Generation Festival – ACCAC Finland