Tampereelle suunnitellaan purkutaidetaloa myös vuodelle 2024 – Operaattorihaku käynnissä

Voimakatu 11:n aulakuva, jossa näkyy lasiseinää, portaita, pylväitä.

Ensi vuodelle etsitään palvelun tuottajaa, joka järjestää Ratinanrannan kiinteistöön laajan ja yleisölle avoimen purkutaideprojektin.Kesällä 2023 Operaatio Pirkanmaan tuella pilotoitu purkutaidetalo Pinni47 oli menestys: Tullin alueella sijainneessa ja Tampereen opiskelija-asuntosäätiön omistamassa kiinteistössä vieraili kahden kuukauden aikana yli 20 000 kävijää.

Koska kokeilu oli onnistunut, Tampereen kaupunki on päättänyt luovuttaa uuden kohteen vuoden 2024 purkutaidetoimintaan. Rakennus on Voimakatu 11:ssä sijaitseva toimistokiinteistö, jossa on 3800 neliömetriä.

Operaatio Pirkanmaa tukee myös tämän kohteen toiminnan käynnistämistä. Kaupunki luovuttaa kiinteistön käyttöön korvauksetta, ja sopimukseen kuuluu 15 000 euron korvaus palvelun tuotantoon.

Päätökset Ratinanrannan asemakaavan muutoksesta alkuvuonna 2024

Ratinanrannan läheisyydessä sijaitseva Voimakatu 11 on toimistorakennus, jonka purku on osa Viinikanlahden kaavamuutosta.

Voimassa olleen asemakaavan mukainen toimitilojen rakentaminen alueella ei ole toteutunut kysynnän puutteen vuoksi, ja alue on toiminut pitkään väliaikaisena pysäköintipaikkana. Voimakatu 11:ssa sijaitseva kiinteistö on ollut vajaakäytöllä, ja alueelle on suunniteltu uusia asuinrakennuksia.

Osana Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnan vuosisuunnitelmaa Voimakatu 11:n kiinteistö on päätetty luovuttaa purkutaidekäyttöön ennen purkua. Purkaminen on ehdollista asemakaavan vahvistamiselle, joka tapahtuu alkuvuodesta kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätöksillä.

Tarjouksen purkutaidetalon tuottamisesta voi jättää 21.1.2024 saakka

Operaatio Pirkanmaa hakee purkutaidekokonaisuudelle tuottajaa. Tarjousten jättämisen määräaika on 21.1.2024 klo 24:00 mennessä.

Purkutaidetoiminnan tavoitteena on rikastuttaa Tampereen kulttuurielämää uudenlaisilla taidesisällöillä, työllistää taiteilijoita ja kulttuurialan toimijoita, elävöittää purkukohteita ympäröivää kaupunkiympäristöä, sekä luoda areenoja erilaisten yhteisöjen lyhytaikaiselle toiminnalle.

Hankintamenettelyn kautta valittavalle palvelun tuottajalle luovutetaan kaupungin omistama kiinteistö määräajalle maksutta ja tuottaja saa hankkeeseen 15 000 euron rahoituksen.

Valittava tuottaja sitoutuu toteuttamaan Voimakatu 11:ssä laajan ja yleisölle avoimen taideprojektin, joka hyödyntää kiinteistöä luovalla ja kokonaisvaltaisella tavalla kesällä 2024.

Voimakatu 11:ssä järjestetään avoimet näytöt torstaina 4.1.2024 klo 12–13 sekä tiistaina 9.1.2024 klo 16–17.

Mahdolliset tarjouksen laadintaa koskevat kysymykset on esitettävä 14.01.2024 klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteella ilona.kyykoski@tampere.fi. Sähköpostin otsikkona tulee ehdottomasti olla ”Lisätietopyyntö: Tampereen kaupungin purkutaidetalojen operointi”. Vastaukset esitettyihin kysymyksiin ja mahdolliset tarkennukset tarjouspyyntöön toimitetaan tarjoajalle viimeistään 17.01.2023.

Linkit:

Tarjouspyyntö_v2 (näytön päivämäärävirhe korjattu)
Hakulomake

Liite 1: Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa
Liite 2: Sopimusluonnos
Liite 3: Voimakatu 11:n toimitilaesite