Teatterin johtotehtävien diversitettiä edistävä kansainvälinen verkostohanke käynnistyy Teatterikesässä

Future Leaders in Performing Arts -hankkeen suunnittelu käynnistyi osana Tampere26-kulttuuripääkaupunkihakua. Tampereen Teatterikesä toivotti tällä viikolla tervetulleeksi festivaalille verkoston kansainväliset kumppanit hankkeen edistämisen sekä teatterielämysten pariin. Teatterikesä on käynnissä 1.–7.8.2022.


Future Leaders in Performing Arts on uusi vertaisjakamisen verkosto, joka kokoaa yhteen kulttuurialan murroksesta ja johtamisesta kiinnostuneita esittävien taiteiden ja luovien alojen toimijoita Pohjoismaissa sekä Baltiassa. Verkoston toiminta alkaa vuoden mittaisena pilottijaksona, jossa mukana ovat neljä kulttuurialan muutosta ja sen johtamista eteenpäin vievää osallistujaa sekä heidän mentorinsa. Verkostoa kasvatetaan hitaasti, yksilöiden tarpeet huomioonottaen. Sen pyrkimyksenä on tarjota tukea ja mahdollistaa jäsentensä tulevaisuuden tavoitteita heidän haastaessaan ja päivittäessään teatterin, tanssin ja esitystaiteen toimintamalleja, rakenteita ja erilaisia johtamisen tapoja. 

Verkoston toimintaa ohjaava idea on tunnistaa ja tarvittaessa muuttaa kulttuuri- ja tapahtuma-alan johtoasemiin liittyviä rakenteellisia haasteita. Tavoitteena on kehittää uusia, monimuotoisia ja totutusta poikkeavia johtamisen, osallistamisen ja osallistumisen tapoja.  

Verkoston kumppanit 

Tampereen Teatterikesä (Suomi) 
Festspillene i Nord-Norge (Norja)  
New Theatre Institute of Latvia / International Festival of Contemporary Theatre, Homo Novus (Latvia) 
Teater Grob (Tanska) 

Future Leaders in Performing Arts -verkostoa tukevat Pohjoismainen kulttuuripiste sekä Operaatio Pirkanmaa. 

Lisätiedot: 
Jaakko Lenni-Taattola, koordinaattori 
jaakko.lenni-taattola@teatterikesa.fi 

Tutustu Teatterikesän ohjelmistoon täällä!