Operaatio Pirkanmaa tukee syksyn ajan Koko kylän pihan kulttuuritalkkarointia

Koko kylän piha

Tampere26-kulttuuripääkaupunkihaun ”Underground-hyppely” -ehdotuksessa oli mukana ajatus kulttuuritalkkaroinnista, jossa talkkari Mika Pettissalo fasilitoi yhteisötaidepihan toimintaa Koko kylän pihalla. Katso esittelyvideo!

Esittely Mika Pettissalon kultuuritalkkaroinnista englanniksi Ohita video

Operaatio Pirkanmaa tukee kulttuuritalkkarointia 1.9.-31.12.2022 välisenä aikana Koko kylän pihassa, Kaakinmaalla, osoitteessa Pyhäjärvenkatu 7. Vuoden 2023 alusta lähtien Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta myöntää vuokra-avustusta yhdistykselle aina siihen saakka kun vanhan kulkutautisairaalan alue on käytössä.

Koko kaupungin piha toimii yhteisötaidepihana, joka palvelee kaupunkilaisia ja erilaisia yhteisöjä edistäen kaupunkikulttuuria ja sen moninaisuutta. Entinen kulkutautisairaala on kaikille avoin kohtaamispaikka, joka pyrkii luomaan ja ylläpitämään yhteisöllisyyttä.

Piha on julkista aluetta ja siellä toimiminen on itseohjautuvaa, joten toimijat vastaavat omasta turvallisuudestaan itse. Toiminta on luonteeltaan vapaaehtoista ja talkootyöhenkistä. Koko kylän pihan on tarkoitus toimia inspiraation lähteenä ja tekemisen mahdollistajana.

Kulttuuritalkkari Mika Pettissalo on jo vuosia järjestänyt alueella inspiroivia tapahtumia. Lisäksi hän on vetänyt taidehankkeita muun muassa erilaisille nuorisovalmennusryhmille ja arkkitehtiopiskelijoille.

Koko kylän pihan Facebook-sivu