Kulttuurin välitilojen neljäs hakukierros käynnistyy 1.11.: mukana tiloja Tampereelta ja Nokialta

Operaatio Pirkanmaan pilotoiman välitilamallin neljäs hakukierros käynnistyy. Välitiloja kulttuuri- ja taidetoimintaan on tällä kertaa haettavissa niin Tampereelta kuin Nokialta.

Välitilamallin toimintatapa ideoitiin osana Tampereen ja Pirkanmaan yhteistä kulttuuripääkaupunkihakua, ja sitä on kehitetty vuodesta 2021 osana kulttuurin alueellista kehittämishanketta, Operaatio Pirkanmaata.   Välitilamallin idea on, että tyhjillään väliaikaisesti olevia tiloja tarjotaan maksutta kulttuuri- ja taidetoimijoiden käyttöön avoimen haun kautta. Näin voidaan helpottaa kulttuurialan toimijoiden tilojen puutetta väliaikaisesti ja tarjota mahdollisuus paikkasidonnaisen konseptin luomiseen.   Nyt käynnistyvä haku on avoinna 10.12.2023 klo 23.59 asti. Kevään 2024 hakukierroksella tarjolla on yhteensä kuusi erilaista tilaa.

Nokian kaupunki pysyy mukana Välitilatoiminnassa

Edellisellä hakukierroksella mukaan lähti Tampereen lisäksi Nokian kaupunki. Nokialla välitilatoiminta on nähty hyödyllisenä ja kaupunki haluaakin jatkaa tätä toimintaa.

– Olemme saaneet välitilamallista hyvää palautetta sekä nykyisiltä toimijoilta että laajemmin kulttuuritiloihin liittyvissä keskusteluissa, kertoo kulttuurikoordinaattori Pia Keltti Nokian kaupungin kulttuuripalveluista. 

– Valmistelemme asiaa tiiviissä yhteistyössä tilapalvelujen kanssa, ja myös tällä hakukierroksella kohteinamme ovat Taidetalon alakerta ja Nokian vanhan lukion luokkatiloja. Toimintamallin väliaikaisuus ymmärretään hyvin; väliaikaisesti tyhjillään olevat tilat täyttyvät toiminnasta, ja toisaalta kulttuuritoimijoille tarjoutuu mahdollisuuksia esimerkiksi kokeilevaan toimintaan. Välitilatoiminta on luonteva osa kulttuuritiloihin liittyvää kehittämistyötä Nokialla, iloitsee Keltti.

Tampereella tarjolla tuttuja tiloja

Tälläkin kertaa Tampereelta löytyy tuttuja tiloja aiemmilta hakukierroksilta. Haettavissa on suosittu Pyynikin uimahallin liikehuoneisto, Kalevan halli sekä kaksi tilaa Hiedanrannasta Lielahden kartanosta.

– Kulttuurin välitilahaun neljännellä kierroksella on mukana suosittuja ja hyväsi havaittuja tiloja niin Tampereelta kuin Nokialta. Loistavaa, että saimme Nokian mukaan tällekin hakukierrokselle, kiittää Operaatio Pirkanmaan tuottaja Sami Siltanen. 

Välitiloja voi hakea esimerkiksi kulttuuri- ja taidetoimijoiden työskentelyyn: teosten valmistamiseen, esittämiseen tai näyttelyihin, projektien toteuttamiseen tai vaikka avoimeen yhteisölliseen kulttuuritoimintaan. Välitilassa tai sen käytön tuloksena tulee järjestää jossain muodossa kulttuuritoimintaa.

Lisätietoja

Sami Siltanen

Tuottaja

Puhelin:

044 481 1329

Ilona Kyykoski

Projektipäällikkö

Puhelin:

040 706 5431

Pia Keltti

Puhelin:

040 133 4101

Teksti: Satu Keltanen