Lastenkirjainstituutti: LASTENKIRJASILTA – Silta Pirkanmaalta Tartumaalle  

Ystävyyskaupunkien Tampereen ja Tarton monipuolinen lastenkirjallisuustarjonta ja osaaminen pääsee esille Lastenkirjasilta-hankkeessa, jonka tarkoitus on vahvistaa Viron ja Suomen lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta ja yhteistyötä.

Pirkanmaalaiset ja virolaiset kirjailijat ja kuvittajat tapaavat toisiaan ammattilaistyöpajoissa Tartossa 10.-11.10.2023. Tavoitteena on luoda yhteyksiä ja yhteistyötä eri maiden tekijöiden välille. Työpajojen ohjaajina toimivat kirjallisuuden tekijät, jotka johdattavat osallistujia verkostoitumaan, tutustumaan toistensa työhön ja työtapoihin sekä naapurimaiden lastenkirjakulttuuriin ja toimintatapoihin. Suomesta ohjaajaksi tulee kirjailija Anna Elina Isoaro ja Virosta kuvittaja-kirjailija Kristi Kangilaski. Työpajojen kieli on englanti.

Vuoden 2024 aikana järjestetään hankkeeseen liittyvä näyttely sekä päätösseminaari. Seminaarissa esitellään hanketta ja sen tuloksia sekä hankkeen kautta muodostuneita yhteistyömahdollisuuksia kustantajille, kirja-alan toimijoille ja muille lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille.

Hankkeen toteuttaa Lastenkirjainstituutti osana Operaatio Pirkanmaa 2022–2024 -projektia. Yhteistyössä Eesti Lastekirjanduse Keskus, Pirkkalaiskirjailijat ry. ja Kuvittajat ry.