Tampereen kaupunki: KULTTUURI JA TAIDE VIRTAA -PROJEKTI 2021–2022

Virtaava Tammerkoski ja rakennuksia sen ympärillä

Projektilla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaalla taide- ja kulttuurikentän välittäjämallin kehittämiseksi.

Kulttuuri ja taide virtaa -projekti on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Pirkanmaan alueellinen kehittämistehtävä vuosille 2021-2022. Projektin toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhdessä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa, jotka ovat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Tiivistä yhteistyötä tehdään mm. Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipisteen, paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden, Pirkanmaalla käynnissä olevien kulttuurialan projektien sekä muiden kulttuurin alueellisten kehittämistehtävien kanssa.

Projektin tavoitteena on luoda pirkanmaalaisten taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työllistymistä, verkostoitumista ja osaamista edistävä välittäjämalli sekä sitä tukeva verkkoalusta.  Verkkoalustan osana oleva ”palvelutarjotin” kokoaa pirkanmaalaiset taide- ja kulttuuritoimijat sekä heidän taidepalvelunsa yhteen paikaan, josta tilaajien on ne helppo löytää.

Projektissa kartoitetaan kulttuuri- ja taidekentän tarpeita osaamisen ja verkostotoiminnan kehittämiseksi ja järjestetään näihin tarpeisiin perustuen koulutusta sekä verkostoitumistilaisuuksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi projektille 190 000 euron avustuksen. Projekti käynnistyi jo kulttuuripääkaupunkihaun aikana ja sen puitteissa tehdään tiivistä yhteistyötä myös Operaatio Pirkanmaan kanssa niin viestinnän, koulutuksen kuin verkostojen kehittämisen osalta.

Lue lisää hankkeesta tästä linkistä.