Taide valtaa purkutalon ensimmäistä kertaa Tampereen keskustassa – Purkutaidetalo Pinni47 avataan kesäkuussa

Purkutaidetalo Pinni47:n rakennus Tampereen keskustan Pinninkadulla.

Taide valloittaa purkutuomion saaneen talon ensi kesänä Tampereella. Tullin alueella osoitteessa Pinninkatu 47 sijaitseva TOAS:in omistama viisikerroksinen rakennus muuttuu kokonaistaideteokseksi ennen katoamistaan ensi syksynä.

Purkutaidetalo Pinni47 avautuu kesäkuun alkupuolella ja on avoinna heinäkuun loppuun asti. Vastaavaa taideprojektia ei ole aiemmin toteutettu Tampereen ydinkeskustassa. Tavoitteena on tuoda tamperelaisille ja kaupungissa vieraileville kesän ajaksi yllätyksellinen, inspiroiva ja helposti lähestyttävä taiteen kohtaamispaikka.

– Purkutaidetalo Pinni47 luo uudenlaisia kokeellisia kulttuurielämyksiä ja mahdollisuuden tutustua uuteen pirkanmaalaiseen taiteeseen aivan kaupungin keskustassa. Niin rakennuksen seinät, rappukäytävät kuin huonetilatkin tulevat täyttymään monipuolisesti taiteella ja muodostamaan yhdessä elävän teoskokonaisuuden. Mukaan on tulossa runsaasti paikkasidonnaista taidetta, hankkeen tuottaja Meiju Mertanen kertoo.

Purkutaidetalo Pinni47 -projektin kuraattoriksi on valittu Teemu Mäenpää. Hän on monipuolisen uran tehnyt tamperelainen kuvataiteilija.

Taiteilijahaku on jo käynnissä Pirkanmaan kulttuuripankissa osoitteessa www.kulttuuripankki.fi ja se päättyy 17.3.2023. Mukaan näyttelyyn voivat hakea pirkanmaalaiset eri taiteenalojen tekijät. Haku toteutetaan palvelussa tarjouspyyntönä ja se vaatii rekisteröitymisen sivustolle. Palvelun käyttö on maksutonta. Valinnat tehdään 22.3. mennessä ja yksityiskohdista sovitaan valittujen toteuttajien kanssa erikseen. Lue lisää taiteilijahausta:

Purkutaidetalo Pinni47 -projektin takana on äskettäin perustettu Pirkanmaan luovat tuottajat ry ja pääyhteistyökumppanina ovat Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS sekä Tampereen kaupunki ja sen hallinnoima alueellinen kulttuurin kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa. Hankkeessa mukana ovat myös Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma, Tampereen taiteilijaseura, Pirkanmaan taidesuunnistus, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampere tunnetuksi ry.

Pinni47 on pilottihanke, jossa tutkitaan kuinka purettavia rakennuksia voidaan myös jatkossa hyödyntää Tampereen keskustan elävöittämiseen taiteen ja kulttuurin avulla.

Seuraa purkutaidetalo Pinni47:n uutisia somessa:

Facebook
Instagram


Lisätiedot:

Susanna Ihanus, puheenjohtaja Pirkanmaan luovat tuottajat ry
050 3007 647
susanna.ihanus@kaje.fi

Meiju Mertanen, tuottaja Purkutaidetalo Pinni47
050 3476 556
meiju.mertanen@gmail.com

Simo Ollila, tiedottaja Purkutaidetalo Pinni47
045 6766 873
simo.ollila@gmail.com

Ilona Kyykoski, projektipäällikkö Operaatio Pirkanmaa
040 7065 431
ilona.kyykoski@tampere.fi