Runoutta tuodaan moninaisille estradeille Pirkanmaan Runorallissa

Runoralli 24.8.–9.9.2023

Runoralli kiertää pirkanmaalaisia kuntia tuoden sanataidetta ravintoloihin, kirjastoihin, kulttuurikeskuksiin ja jopa uimarannalle. Ralli huipentuu Poetry Slam -suomenmestaruuskisoihin Tampereella 9.9.

Runoralli on uusi pirkanmaalainen runofestivaali. Syksyllä 2023 ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali koostuu ympäri Pirkanmaata 24.8.–9.9. järjestettävistä runotapahtumista. Runorallista on tarkoitus luoda jokavuotinen festivaali, joka toimii kirjoitetun ja esitetyn runouden esiintuojana myös tulevaisuudessa.

Ensimmäisessä Runorallissa 2023 on mukana yhteensä kahdeksantoista runotapahtumaa, ja järjestäjinä toimivat paikalliset runous- ja kulttuurialan yhdistykset, kirjastot, kollektiivit ja muut toimijat. Vuonna 2023 Runorallin tapahtumia järjestetään Mänttä-Vilppulassa, Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Sastamalassa, Valkeakoskella, Akaan Viialassa ja Lempäälässä.

Runoralli huipentuu Poetry Slamin SM-kisoihin

Osana runorallia järjestetään myös Poetry Slamin Suomen mestaruuskilpailu la 9.9. klo 19 Tampereen Työväen Teatterin TTT-klubilla. SM-finaalissa kilpailevat ainakin Oulun, Tampereen, Lahden, Kuopion, Joensuun, Turun, Mikkelin ja Helsingin edustajat, sekä 8.9. järjestettävän avoimen karsinnan voittaja. Tapahtuma on pääsymaksuton, ja illan juontaa Mari Laaksonen.

Poetry Slam -kilpailussa kilpailijat esittävät itse kirjoittamiaan runoja. Esitettyjen runojen enimmäispituus on kolme minuuttia. Yleisöstä valittu viisihenkinen tuomaristo arvostelee kilpailijoiden runot ja niiden esittämisen asteikolla yhdestä kymmeneen. Kilpailuissa järjestetään tyypillisesti kolme kierrosta, ja kullakin kierroksella kisailijoista puolet jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Vuoden 2023 Suomen mestaruusfinaali järjestetään yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa ja finaalin esirunoilijana nähdään teatterinjohtaja Otso Kautto.

Tarkemmat tiedot festivaalista ja sen kaikista tapahtumista löydät nettisivuilta runoralli.fi.

Instagramista ja Facebookista sivut löytyvät haulla PirkanmaanRunoralli.

Festivaalin tuottaa Viitapiiri ry.
Festivaali järjestetään yhteistyössä Operaatio Pirkanmaan kanssa.