Lastenkirjasilta-projekti hakee pirkanmaalaisia kirjoittajia ja kuvittajia

Lastenkirjainstituutti hakee lastenkirjailijoita ja -kuvittajia ammattilaistyöpajaan, joka järjestetään Tartossa, Virossa 9.–12.10.2023. 

Lastenkirjainstituutti toteuttaa osana Operaatio Pirkanmaan ohjelmistoa Lastenkirjasilta-hanketta, jonka tarkoituksena on vahvistaa yhteyksiä suomalaisten ja virolaisten lastenkirjallisuuden tekijöiden välillä. Hanke oli osa myös Tampere26-kulttuuripääkaupunkihakua. 

Hanke järjestää kaksipäiväisen ammattilaistyöpajan Tartossa, Virossa 10.–11.10.2023. Työpajojen ohjaajana toimivat kirjallisuuden tekijät, jotka johdattavat osallistujia verkostoitumaan, tutustumaan toistensa työhön ja työtapoihin sekä naapurimaiden lastenkirjakulttuuriin ja toimintatapoihin. Suomesta ohjaajaksi tulee kirjailija Anna Elina Isoaro ja Virosta kuvittaja-kirjailija Kristi Kangilaski.

Haku työpajaan on avoinna kaikille Pirkanmaalla tai Virossa asuville lastenkirjailijoille ja -kuvittajille. Haku on avoinna toukokuun loppuun saakka ja hakemusten perusteella mukaan valitaan kuusi kirjailijaa ja kuusi kuvittajaa, 3+3 Suomesta ja 3+3 Virosta. Työpajojen kieli on englanti.

Tarton matkapäivät ovat 9.10.–12.10.2023 ja hanke kustantaa osallistujien matkat ja majoituksen kohteessa. Valinnat osallistujista tehdään kesäkuun alussa.

Hakulomake Tartossa järjestettävään työpajaan

Lisätiedot:

Helmi Kalaja
helmi.kalaja@lastenkirjainstituutti.fi