Kulttuuritempausten avoin haku

Operaatio Pirkanmaa haki Kulttuuritempauksia avoimella haulla Pirkanmaan kuntiin

= = = = = = = = = = = =
Haku päättyi 2.6.2022
= = = = = = = = = = = =


Kulttuuripääkaupunkihaun työtä jatkava Operaatio Pirkanmaa mahdollistaa vuosina 2022–2024 lukuisia haun aikana suunniteltuja kulttuuriohjelmia. Nyt avataan ensimmäinen haku uusille kulttuurisisällöille. Avoimen haun kautta mahdollistetaan yli 60:n kulttuuritempauksen järjestäminen Pirkanmaalla elokuusta joulukuuhun 2022.

Operaatio Pirkanmaan Kulttuuritempaukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia Tampereella ja muualla Pirkanmaalla. Niiden avulla halutaan lisätä kulttuurin kohtaamista alueen asukkaiden arjessa ja mahdollistaa kulttuurin ammattilaisten valmiiksi suunniteltujen ideoiden tai teosten toteutuksia uusissa ympäristöissä.

– Korona-aikana monen taiteen ammattilaisen suunnitelmat ovat peruuntuneet ja valmiiksi ideoidut tai harjoitellut teokset eivät ole koskaan nähneet päivänvaloa. Kulttuuritempaukset ovat yksi keino tuoda näitä teoksia tai osia niistä yleisön nähtäville, toteaa Operaatio Pirkanmaan projektipäällikkö Ilona Kyykoski.

Tempauksia haetaan kolmessa eri kokoluokassa. Valittaville maksetaan toteutuksesta 1.500, 4.500 tai 9.000 euroa laskua vastaan. Yhteensä hakuun on varattu lähes 200 000 €. Toteutettavat tempaukset valitsee Pirkanmaan kuntien kulttuurivastaavien verkosto. Haku on auki 2.6.2022 asti.

HAKUOHJEET


Hae Operaatio Pirkanmaan Kulttuuritempauksen toteuttajaksi omalla ohjelmaideallasi!


Hakulomakkeen löydät tästä linkistä:

E-lomake – Sisällön tarjoaminen Operaatio Pirkanmaan Kulttuuritempauksiin (tampere.fi)
In English: E-lomake – Offer cultural happenings to Operation Pirkanmaa (tampere.fi)

Operaatio Pirkanmaa avaa ensimmäisen haun uusille kulttuurisisällöille. Avoimen haun kautta mahdollistetaan yhteensä yli 60 Kulttuuritempauksen järjestäminen Tampereella ja muualla Pirkanmaalla vuoden 2022 aikana. Tempaukset toteutetaan ostopalveluna ja niistä maksetaan korvaus laskua vastaan. Kulttuuritempaukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia. Niiden avulla halutaan lisätä kulttuurin kohtaamista alueen asukkaiden arjessa ja mahdollistaa valmiiden ideoiden ja teosten toteutus uusissa ympäristöissä. Sen avulla alueen kulttuuritoimijat voivat halutessaan kokeilla myös uusia toiminnan muotoja.


Kuka voi tarjota ja mitä voi tarjota?

Hakuun on varattu 192.000€. Tempauksia toteutetaan kolmessa kiinteähintaisessa luokassa:

• 41 kpl 1.500 euron arvoisia tempauksia (yht 61.500 €)
• 21 kpl 4.500 euron arvoisia tempauksia (yht 94.500 €)
• 4 kpl 9.000 euron arvoisia tempauksia (yht 36.000 €)

Summiin lisätään mahdollinen alv %. Lopulliset toteutusten määrät voivat poiketa suunnitellusta.

Mukaan valitaan Pirkanmaan alueella ammattimaisesti toimivien kulttuurialan yhdistysten, yritysten, työryhmien ja yksittäisten taiteilijoiden ehdotuksia, joilla on laskutusmahdollisuus. Tempaus voi olla esimerkiksi esitys, esityssarja, työpaja, pieni tapahtuma, performanssi, näyttely tai ympäristötaideteos. Haemme erityisesi valmiiksi suunniteltuja / harjoiteltuja teoksia tai ideoita, joita on mahdollista viedä yleisön koettavaksi uuteen ympäristöön. Myös täysin uudet sisällöt ovat tervetulleita.

Tempauksen aika, paikka ja järjestelyt

Tarjottavien tempausten tulee olla itsenäisesti toteutettavia kokonaisuuksia ja tuotantoja. Ohjelman ehdottaja kertoo lomakkeessaan alustavan ajan ja paikan toteutukselle, jonka hän vahvistaa ja tarkentaa myönteisen valinnan jälkeen.

Hakuvaiheessa paikka ja aika voidaan siis ilmoittaa yleisesti, esim.
• ”nukketeatteriesitys puistossa elokuussa”
• ”kynttiläpolku metsässä marraskuussa”
• ”kuorokierros palvelukeskuksissa”
• ”osallistava ympäristötaideteos Koskipuistossa Tampereen päivänä”

Ajan ja paikan voi ilmoittaa myös tarkasti, mikäli niistä on jo alustavasti sovittu. Tempauksen toteuttaja hoitaa itsenäisesti kaikki ohjelmaansa liittyvät paikkavaraukset, luvat, ilmoitukset ja vastaa tilanteen turvallisuudesta, tekijänoikeusmaksuista, yms. Poikkeuksena Tampereella ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin Operaatio Pirkanmaa hankkii katu-/puistotilan käyttöluvat yhdellä ilmoituksella. Toteutuspaikkakunnan kulttuuripalvelujen edustajilta voi kysyä neuvoa tarvittaessa (kesälomien poissaolot huomioiden).

Suurin osa tempauksista järjestetään Tampereella, mutta tempauksia viedään myös muihin kuntiin 1-4 kpl / kunta. Ohjelmaa voi tarjota johonkin tiettyyn kuntaan tai kuntiin, tai jokaiseen kuntaan.

Valintaperusteet ja -prosessi

Valinnat toteutettavista ohjelmista tekevät Pirkanmaan kuntien kulttuurivastaavat kesäkuun aikana. Päätöksiä tehdessä arvostamme:

• uudenlaisia ja/tai helposti saavutettavia tapahtumapaikkoja
• laadukasta sisältöä
• ammattimaista toteutusta
• yleistä toteutettavuutta

Edellytämme kaikilta ehdotuksilta yhdenvertaisuuden ja kestävyyden periaatteiden noudattamista. Valinnoissa huomioidaan myös alueellisuus ja taiteenalojen tasainen jakautuminen. Sama ehdotus valitaan korkeintaan kolmesti toteutettavaksi eri kunnissa.

Kuntien yhteyshenkilöt ovat yhteydessä valituksi tulevien ohjelmien toteuttajiin, jonka jälkeen toteuttajat voivat lyödä lukkoon toteutusajan ja -paikan. Varmistuneet toteutusajat ja paikat ilmoitetaan Operaatio Pirkanmaalle verkkolomakkeella, jonka täyttäminen on samalla kirjallinen sopimus Tempauksesta tilaajan ja toteuttajan välillä.

Palkkion maksaminen

Haettavan tempauksen korvaus on kiinteä kokoluokittain. Laskutus tapahtuu toteutetun kulttuuritempauksen jälkeen. Summan tulee kattaa ohjelman kaikki kulut, kuten palkat, matkakulut, tarvikkeet, päivärahat, yms. Korvaus voidaan maksaa ainoastaan verkkolaskua vastaan. Hyväksymme laskuja vain organisaatioilta, jotka ovat ennakkoperintärekisterissä ja maksavat YEL-maksua. Toteuttajilta vaaditaan todistus YEL-vakuutuksesta (vakuutusyhtiö ja -numero). Tempauksen toteutuksen jälkeen toteuttaja täyttää lyhyen raportointikaavakkeen, jolla ilmoitetaan muun muassa arvio kävijämäärästä. Verkkolaskutusosoite välitetään tempauksen toteuttajalle raportoinnin automaattisessa vastausviestissä. Tampereen kaupungin maksuehto 21 vrk laskutuksesta.

Viestintä

Tempausten toteuttajat tekevät toteutuspäätöksen saaneista tempauksista ilmoituksen tapahtumat.tampere.fi -tapahtumakalenteriin (sivun ylälaidassa lisää uusi tapahtuma). Ilmoituslomakkeella merkitään kohta ”Operaatio Pirkanmaa”, jolloin tapahtumat nousevat automaattisesti Operaatio Pirkanmaan verkkosivuille. Operaatio Pirkanmaa tekee elokuussa kalenteriin ilmoitetuista tapahtumista koontimainoksen, tiedotteen ja nostaa tempauksia esiin sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeessä, tempausten järjestäjien toimittajien materiaalien pohjalta. Myös toteutuskunnat osallistuvat markkinointiin omissa kanavissaan. Tempausten toteuttajat viestivät tempauksista omissa viestintäkanavissaan.

HUOM! Olethan tilannut jo Operaatio Pirkanmaan uutiskirjeen? Jos et, tilaa se osoitteessa: uutiskirje.operaatiopirkanmaa.fi

Aikataulu

• 13.5.–2.6. Avoin haku
• 7.6. Projektiehdotukset toimitetaan valitsijoille
• 8.–17.6. Kuntien edustajat tekevät valinnat ja ovat yhteydessä toteuttajiin
• 31.7. mennessä Tempausten toteuttajat vahvistavat päivämäärät ja paikat verkkolomakkeella ja ilmoittavat ne tapahtumakalenteriin osoitteessa tapahtumat.tampere.fi
• 1.8.–31.12. Tempausten toteutusaika
• 31.12. mennessä raportointi ja laskutus