Folk Extreme: Kansantaidetta kulttuuriraiteilla

Wivi Lönn -kulttuuriraitti: Tulkoon valo

Kansantaidetta kulttuuriraiteilla -projekti tarjoaa musiikkia, laulamisen iloa ja vie vaihtoaskeleella historiallisiin tapahtumiin! Tampereen kaupungin kulttuuriraittien sarja saa täydennystä Folk Extremen käsissä, kun Wivi Lönn -raitti sekä kirjailija Anni Polvan Tiina-raitti saavat lisäosia. Näiden ensi-ilta koittaa osana Tampereen 244-vuotispäivän juhlintaa 29.9-1.10.2023.

Jatkossa nämä raittien täydennykset ovat koettavissa Tampereen kaupungin kulttuuriraitit-sivustolla.

Hankkeen tutkija-taiteilijat ovat suunnitelleet projektin digisisällön sekä livehetket tutkimalla arkistoja ja paneutumalla historiallisiin kertomuksiin, kohteen ajankuvaan sekä musiikkiperinteeseen.

Projektin taiteellisena vastaavana toimii musiikin tohtori Anne-Mari Kivimäki. Anni Polva -raitin on käsikirjoittanut ja ohjannut kirjailija Juha Hurme sekä Wivi Lönn -raitin on käsikirjoittanut ja ohjannut Tanjalotta Räikkä. Hanke toteutetaan yhdessä muusikoiden, näyttelijöiden, tanssijoiden, videokuvaajien ja ääniteknikoiden kanssa.

Kansantaidetta kulttuuriraiteilla on osallistavaa, ikäihmisille kohdennettua kulttuuritoimintaa, joka kannustaa musiikin kuunteluun ja laulujen opetteluun sekä liikkumiseen.

Live-hetkien lisäksi Kansantaidetta kulttuuriraiteilla -toteutetaan digisisällöin video- ja audiopalveluina, joita voi katsoa ja tai kuunnella, omalla ajalla paikan päällä kulttuuriraittia kiertäen tai kotoa käsin omalta mobiililaitteelta, tabletilta, tietokoneelta tai kotipalveluiden käytössä olevalta kuvapuhelimelta.

Kulttuurihetket hyödyntävät Tampereen kaupungin olemassa olevia kulttuuriraitteja, joita voi toteuttaa kävellen, pyöräillen, potkulaudalla, autolla tai paikoillaan pysyen.

Kansantaidetta Kulttuuriraiteilla yleisölle avoimet livetapahtumat järjestetään 30.9.–1.10.2023 molemmilla uusilla raiteilla. Projektin digisisällöt tullaan julkaisemaan livetapahtuma -viikonlopun yhteydessä Tampereen kaupungin Kulttuuriraittisivujen alla. Sisällöt ovat kaikille avoimia.

Viikonlopun kierrokset ovat myös osa Folk Art Tampere -tapahtumaa sekä ikäihmisten Armas-festivaalia.

Lue lisää projektista myös Aamulehden 20.5.2023 julkaisemasta artikkelista.

Yhteistyössä mukana Taiteen edistämiskeskus IKO3, Operaatio Pirkanmaa, Armas festivaali sekä Tampereen kaupunki.

Wivi Lönn -raitti
Anni Polva Tiina-raitti

Satu Keltanen.

Tanjalotta Räikkä (vas.) kertoi kierroksella Wivi Lönnin elämästä ja projektin taiteellinen johtaja Anne-Mari Kivimäki soitti haitarilla vanhaa iskelmämusiikkia.

Kansantaidetta kulttuuriraiteilla Anni Polva -kävelykierros

Opastus Juha Hurme ja Taru Huokkola

La 30.9. Klo 12.00 ja 14.00
Su 1.10. Klo 12.00

Lähtö: Kaivokadun ja Pohjolankadun risteys,
Kesto noin 45 minuuttia. Vapaa pääsy.

Kansantaidetta kulttuuriraiteilla: Wivi Lönn museobussikierros

Bussikierrokselle ennakkoilmoittautuminen info@folkextreme.fi

Opastus Tanjalotta Räikkä ja Anne-Mari Kivimäki

Su 1.10. Klo 14.00 ja 16.00 

Vapaa pääsy, sitovat ilmoittautumiset. Paikkoja rajallisesti

Wivi Lönn -museobussikierroksen kokoontuminen 15 minuuttia ennen (klo 13.45 tai 15.45) Kehräsaari, Folk Extremen PopUp-tila, sisäpihalta porttikäytävään, josta käynti tapahtumatilaan. Bussi lähtee Kehräsaaren lähettyviltä ja palaa samaan paikkaan.

Kierroksen kesto kokonaisuudessaan noin 60 minuuttia.

Folk Extreme.