Hahmot hukassa! Digitaalinen seikkailupeli pirkanmaalaisten kirjailijoiden ja kuvittajien jalanjäljissä

Hahmot hukassa! -pakopelin aloitusnäyttö, jossa kirjailijoita pirkanmaalaisessa maisemassa.

Kansallisen lukutaitostrategian jalkauttaminen on yhä tärkeämpää. Monipuolinen lukutaito lisää ymmärrystä ja samalla aktiivista toimijuutta yhteiskunnassa. Operaatio Pirkanmaa on kumppanina useissa hankkeissa, joilla pyritään lisäämään lasten ja nuorten lukuintoa. Monilukutaidon parantamiseen tähtää myös Suomen Kirjainstituutin tuottama maksuton digitaalinen pakopeli pirkanmaalaisesta kirjallisuudesta.

This text and the digital game is also available in English.

Suomen Kirjainstituutin Hahmot hukassa! -pakopeli ammentaa sisältönsä pirkanmaalaisista kirjailijoista ja kuvittajista, heidän teoksistaan sekä kotipaikkakunnistaan. Pelaajat etsivät kadonneita kirjojen hahmoja, jotka ovat lähteneet etsimään myyttistä ovea tarinoiden ja satujen maailmaan. Hahmot ovat jättäneet jälkeensä vihjeitä, joiden avulla pelaajat ratkovat pakopelin tehtäviä.

Pelissä esitellään kahdeksan eri aikojen kirjailijaa ja kuvittajaa F.E. Sillanpäästä aina Tatun ja Patun luojiin Aino Havukaiseen ja Sami Toivoseen. Pulmia ratkoessa pelaajalle selviää muun muassa miten luontoaiheet näkyvät Kirsi Kunnaksen runoissa sekä miten Väinö Linnan lapsuudenmaisemat vaikuttivat hänen romaaniensa mielenmaisemiin.

Maksuton pakopeli on suunniteltu noin 5.–6.-luokkalaisille lapsille, ja se sopii pelattavaksi yksin tai ryhmissä.

Suomen Kirjainstituutin tavoitteena on lisätä pelin avulla lasten ja nuorten lukuintoa elämyksellisellä ja osallistavalla tavalla. Samalla nostetaan esiin pirkanmaalaisten kirjailijoiden ja kuvittajien työtä sekä edistetään kirjallisuuden tuntemusta.

Pakopelihankkeessa ovat olleet mukana Väinö Linnan seura, F. E. Sillanpään seura, Jalmari Finnen säätiö sekä pirkanmaalaisia kirjailijoita ja kuvittajia. Pelin suunnitteluun on osallistunut myös opetus- ja kirjallisuuden alan asiantuntijoita sekä Sastamalan mysteeri- ja historiakerholaisia.

Hahmot hukassa! -digitaalinen pakopeli löytyy osoitteesta: www.pukstaavi.fi/kirjanjahistoriankoti

Tätä hanketta on ollut mahdollistamassa kulttuurin alueellinen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa.

Lisätiedot:

Suomen kirjainstituutin säätiö
Intendentti Mari Immonen
+358 50 313 1411
mari.immonen@pukstaavi.fi


Kuvituskuva:
Anna Helminen.