Guerrilla Lighting -valotempausten kiertue Pirkanmaan kunnissa

Guerrilla Lighting

Tampereen lähikunnissa järjestetään tänä syksynä kolme Guerrilla Lighting -valotempausta. Ensimmäinen on Kangasalla lauantaina 7.10., toinen Valkeakoskella keskiviikkona 25.10. ja kolmas Pirkkalassa lauantaina 11.11.2023.

Kolmen tapahtuman sarja on Operaatio Pirkanmaa -kulttuurihankkeen tukemaa toimintaa, jolla osallistetaan kuntalaisia tapahtumiin ja tuodaan valoa pimeään syksyyn. Tapahtumat tehdään yhteistyössä kuntien kulttuuritoimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus iloita valosta ja samalla herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme – onko valo laadukasta, onko sitä liikaa tai väärissä paikoissa? Valonkantajat tulevat, valaisevat ja poistuvat jälkiä jättämättä. Guerrilla Lighting –tapahtumia on järjestetty eri puolilla Suomea vuodesta 2008 lähtien.  

Valonkantajia eli paikallisia vapaaehtoisia tarvitaan noin 30 henkilöä ja heidät ohjeistetaan tehtävään etukäteen. Valaistussuunnitelmat tekee valaistussuunnittelija Annukka Larsen WSP Finland Oy:stä. Tempauksen aikana nähdään 3-4 kohdetta uudelleen valaistuna. Valaisimet ovat akkukäyttöisiä ja lisäksi käytetään erilaisia valon värejä ja tehdään yhdessä valomaalausta. 

Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma kestää yleensä reilun tunnin ja sen aikana kuljetaan noin 1-2 kilometrin matka. Valokulkueiden aloituspaikat ja ajat listattu alle, reitti ja kohteet selviävät vasta paikan päällä. Tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Lisätietoa:

Kangasalan tapahtuma la 7.10.
Lähtö klo 19.15 Kangasalan Kotiseutumuseolta (Tapulintie 4)
Guerrilla Lighting Kangasala | Facebook

Valkeakosken tapahtuma ke 25.10.
Lähtö klo 19 Myllysaaren museolta (Kanavanranta 3)
Valkeakosken: Guerrilla Lighting -valotempaus | Facebook

Pirkkalan tapahtuma la 11.11.
Lähtö klo 16.30 Tiiman aukiolta (Viistokuja 3)
Pirkkalan Guerrilla Lightingin Facebook-tapahtuma
Guerrilla Lighting kunnan tapahtumakalenterissa
Ilmoittautumislomake Pirkkalan valonkantajille: