Euroopan kulttuuripääkaupunki, Oulu2026, hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan

Kulttuurin käsite on laaja, joten monen eri alojen toimijat ovat potentiaalisia hakijoita. Mistä on kyse, millaisella projektisuunnitelmalla voi hakea, miten rahoitusta voi saada ja mitkä ovat kriteerit – muun muassa näihin vastataan seuraavassa infowebinaarissa 6. syyskuuta klo 13.

Ilmoittaudu mukaan 6.9 klo 13 järjestettävään infoon

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungissa Oulussa on kyse innostavasta, monipuolisesta ja ainutlaatuisesta kulttuuriohjelmasta, jota tekevät tuhannet toimijat Suomesta ja Euroopasta. Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.   

Oulu2026 tähtää pysyvään kulttuuri-ilmastonmuutokseen ja kulttuurin tuomaan positiiviseen kehitykseen pohjoisessa Suomessa. Oulu2026-kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman, Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla, kokonaisuuteen. 3. lokakuuta avautuvassa haussa haetaan projekteja, jotka liittyvät näihin teemoihin. Projektien toiminnallinen pääpaino on luonnollisesti kulttuuripääkaupunkivuodessa 2026 mutta ne voivat tarvittaessa alkaa jo edeltävinä vuosina.  

Suosittelemme tutustumaan Oulu2026 hakukirjaan ja teemoihin

Haussa vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja 

Lokakuussa avautuvaan hakuun voivat osallistua suomalaiset ja kansainväliset toimijat. Suunnitelmien toivotaan olevan valmiustasoltaan sellaisia, että ne voivat toteutua itsenäisesti. Oulun kulttuurisäätiö voi myöntää projekteille sen kokonaisbudjetista maksimissaan noin 50 prosentin osarahoituksen. Lyhemmän aikajänteen tapahtumille ja projekteille avataan Me olemme kulttuuria -haku lähempänä kulttuuripääkaupunkivuotta, aikaisintaan vuonna 2024.

Lokakuun haun lomakkeet avautuvat 3. lokakuuta mutta haun ennakkoinfo on jo luettavissa www.Oulu2026.eu/ohjelmahaku sivuilla. Hakemiseen liittyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet julkaistaan samalla verkkosivulla syksyn aikana. Hakuaika päättyy 9. joulukuuta.  

Lisätietoja:

Samu Forsblom 
Ohjelmajohtaja 
samu.forsblom(a)oulu2026.eu 
+358 44 7037558 
Euroopan kulttuuripääkaupunki, Oulu2026 
Oulun kulttuurisäätiö rs 

Ohjelmahausta: Oulu2026.eu/ohjelmahaku