Elokuvasarja 52 ikkunaa Eurooppaan

Eurooppalaisia elokuvia Pirkanmaalla läpi vuoden 2023! Luvassa on elokuvia aina klassikoista nykyelokuvan helmiin, fiktiota, dokumentteja, animaatioita, mykkäelokuvakonsertteja – elokuvia, joita ei muuten nähtäisi elokuvateattereiden ohjelmistossa.

Pirkanmaan elokuvakeskus ja Tampere Film Festival järjestävät vuoden 2023 aikana jokaviikkoisen elokuvasarjan 52 IKKUNAA EUROOPPAAN. Suuri osa elokuvista esitetään Arthouse Cinema Niagarassa, Tampereen Kehräsaaressa, mutta osa elokuvista nähdään myös muissa esityspaikoissa ja osassa Pirkanmaan kuntia.

Vuoden aikana ohjelmistossa on luvassa eurooppalaisia elokuvia aina klassikoista nykyelokuvan helmiin, fiktiota, dokumentteja, animaatioita, mykkäelokuvakonsertteja – elokuvia, joita ei muuten nähtäisi elokuvateattereiden ohjelmistossa. Sisältöjä on luvassa kaikille lapsista aikuisiin. Joissain esityksistä voi olla myös ohjeisohjelmaa.  

52 ikkunaa Eurooppaan on osa Operaatio Pirkanmaata, Pirkanmaan kuntien yhteistä kulttuurin kehittämishanketta, joka on jatkoa Euroopan kulttuuripääkaupunkihaulle. Eurooppalainen elokuvasarja oli mukana myös kulttuuripääkaupunkihaun ohjelmasuunnittelussa. Esityssarjan toteutusta tukee myös EU:n Luova Eurooppa -ohjelma.

Ajantasaiset tiedot elokuvista täydentyvät Arthouse Cinema Niagaran verkkosivulle 52 ikkunaa Eurooppaan. Lipun hinta on 6€, ellei Niagaran verkkosivuilla toisin mainita.


Tammikuun elokuvat:

Ma 2.1. klo 19.00 
Vittorio De Sica: MILANON IHME (Miracolo a Milano, Italia 1951) -S- 100 min -suom.tekst-

Ma 9.1. klo 19.00
Claire Denis: WHITE MATERIAL (Ranska/Kamerun, 2009) -K16- 105 min -suom.tekst-

Ma 16.1. klo 19.00
Peter Brook: KÄRPÄSTEN HERRA (Lord of the Flies, UK 1964) -K12- 92 min -suom.tekst-

Ke 25.1. klo 19.00 EUROOPPALAISIA TANSSIELOKUVIA