KO-KOO-MO: ELÄVÄ VEISTOS I -vuorovaikutuksellinen näyttely

28.11.2022 - 18.12.2022
12.00 - 17.00
Gallen-Kallelan katu 1, 38200 Sastamala
Kai Ruohonen

Näyttely käsittää palikkaveistokset, joihin saa myös koskea, veistää ne purkamalla ja rakentamalla oman näkemyksensä mukaiseen muotoon. Näyttely on auki ke-su klo 12-17. Avajaiset 28.11. klo 18

Elävä Veistos I -palikasto on nimensä mukaisesti toiminnallinen teos, joka muuttaa muotoaan, elää. Kuvataiteilija Kai Ruohosen suunnittelema palikasto on taidelähtöinen leikkimisen apuväline, joka koostuu koivusta, tammesta, mahongista ja pähkinäpuusta valmistetuista muotopalikoista. Puulajikkeet on valittu palikastoon niiden kestävyyden sekä ominaisväriensä takia. Palikaston materiaalina toimivat perinteikkäisiin ja helposti lähestyttäviin rakennuspalikoihin pohjautuvat geometriset perusmuodot johdannaisineen.

Palikoilla rakentaminen on yksi kuvanveiston muoto ja palikoiden avulla voidaan veistää lukemattomia erilaisia kokonaisuuksia, muotoja ja merkityksiä. Orgaaniset palikat ovat 100% kierrätettäviä niin materiaalinsa kuin muotojensakin suhteen. Elävä Veistos I -palikaston keskiössä on Ihmisenmuotoinen jälleenrakennussarja. Rakennussarja esittää ihmisen rakentuvana ja rakentavana, rikkoutuvana ja rikkovana sekä jälleenrakentuvana ja jälleenrakentavana toimijana.

KO-KOO-MO
ELÄVÄ VEISTOS I -näyttelyn tuottaa KO-KOO-MO ry, joka on luovuuteen perustuva visuaalisen taiteen konsepti, joka on kieli- ja kulttuurimuureista riippumaton. Konseptilla ei ole erikseen rajattua kohderyhmää, sillä toiminta on joustavaa ja sopeutettavaa. KO-KOO-MO:n toiminnasta vastaavat nukketeatteritaiteilija Roosa Halme, kulttuurituottaja Annukka Ketola ja kuvataiteilija Kai Ruohonen.

Kokonaisuus on osa Operaatio Pirkanmaa -kulttuuritempausta, KO-KOO-MO ry:n toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus.

Päivät
28.11.2022 - 18.12.2022
Aika
12.00 - 17.00
Sijainti
Gallen-Kallelan katu 1, 38200 Sastamala
Kulttuuritalo Jaatsi
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
KO-KOO-MO