Nokia

Elämyksiä, kulttuuria, luontoa ja aktiviteetteja samassa kaupungissa

Järvien kainalossa ja koskien kupeessa sijaitsee yksi Pirkanmaan suurimmista kaupungeista, 35 000 asukkaan Nokia.

Nokialla tehdään asioita yhdessä. Se on mahdollistanut monia onnistumisia ja luonut maailmanlaajuisesti tunnettuja nokialaisia brändejä. Yhteistyö on voimissaan kaupungissa edelleen.

Pyhäjärven rannat ja luonto ovat osa nokialaista sielunmaisemaa. Tänne jos minne kelpaa perustaa perhe ja koti. Omassa kaupungissa, sen keskustassa ja luonnon helmassa riittää tekemistä ja kavereita.

Suomalaisen teollisuuden edelläkävijöitä olemme olleet jo pitkään. Toimimme myös kiertotalouden kehittämisen pioneerina, kun palkittu bio- ja kiertotalouden ECO3 -yritysalue kokoaa yhteen yrityksiä, joista kasvaa uusia menestystarinoita ja syntyy työpaikkoja meille nokialaisille. Kaupunki tukee tätä luomalla verkostoja ja palveluita toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta.

Näyttelyt, lukuisat nähtävyydet, museot, teatterit ja konsertit tarjoavat unohtumattomia kulttuurielämyksiä Nokialla ympäri vuoden. Tapsan Tahdit ja Ylisfestarit tuovat Suomen ykkösartistien kattauksen kaupunkiin elokuussa. Scandic Eden Nokia -kylpylähotelli on taas koko perheen ikisuosikki.

Ainutlaatuinen luontomme mahdollistaa monenlaisen tekemisen kaikenikäisille. Nokia River Golfin golfkeskus, Nokia Discgolfparkin frisbeegolfradat sekä kattavat retkeilyreitit tarjoavat aktiviteetteja koko perheelle. Järvimatkailusta nauttivat suuntaavat sisävesiristeilylle tai kokeilevat koskikalastusta Siuronkosken mahtavissa maisemissa.

Otamme sinut vastaan hymyssä suin. Viihdyt varmasti!

Suosittuja nähtävyyksiä 

Hinttalan kotiseutumuseo Visit Nokia  
Tehdassaari: Visit Nokia, Tehdassaari 
Ossi Somman veistospuisto ja Mikko Salosen ateljee: Visit Nokia
Siuron kylä ja Siuronkoski 
Siuron Koski-Teatteri 
Nokian Työväen Teatteri ja Nokian Kesäteatteri: Nokian teatteri 
Maataideteos Yltä ja alta – Up and Under: Visit Nokia 
Nokian kirkko ja kirkkomuseo: Nokian seurakunta 
Scandic Eden Nokia: Scandic Hotels 
Sisävesiristeilyt: Hopealinjat 
Nokia DiscGolfPark: European Open -frisbeegolfkilpailut 
Nokia River Golf 

 Paikallisia makuja 

Food & Cafe Frida 
Hinttalan kesäkahvila Visit Nokia 
Aidan Herkut 
Kataja Kahvila-Konditoria 
Leipomo-Konditoria Kataja: Katajan Kahvila Yrittäjäkatu 
Konditoria Lehtonen 
Kahvila Vohveli: Hempankaari 
Pepper Bar & Restaurant 
Nokian Kartanon Talliravintola: Food & Co 
Ravintola Bufferi 
Siuron Koski-Baari 

Asukasluku 35 000 
Etäisyys Tampereelta 15km 

Joukkoliikenne 

Nokian sisäisestä sekä Nokian ja Tampereen välisestä linja-autoliikenteestä vastaa Tampereen seudun joukkoliikenne eli Nysse, joka palvelee koko Tampereen seudulla. Bussimatka Tampereelta Nokialle kestää puoli tuntia. Nokian rautatieasemalta junat liikennöivät Porin ja Tampereen suuntaan. Tampereelle pääsee Nokialle M-lähijunalla noin 15 minuutissa. Kesä-elokuussa Nokialle pääsee myös sisävesiristeilyaluksella, kun Hopealinjat liikennöi Tampereen Laukontorilta kohti Hämeenlinnaa. Nokialla laiva pysähtyy Scandic Eden Nokia -kylpylähotellin laiturissa. 

Visit Nokia
Business Nokia 
ECO3 
www.nokiankaupunki.fi