Mänttä-Vilppula

Taidekaupunki täynnä elämyksiä 

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa voit kokea todellisen kulttuurimatkan. Serlachius-museot ovat täynnä taidetta, arkkitehtuuria ja historiaa. Kuvataideviikot kokoavat yhteen laajan kattauksen nykytaidetta ja Mäntän Musiikkijuhlat pianomusiikin huippuja. Taidekaupungin kesä on täynnä kiinnostavia elämyksiä latoteatterista ruokatapahtumiin. Vieraile myös monipuolisissa kesäjuhlissamme, kotiseutumuseoissa ja kirkoissa. 

Uppoa matkallasi makujen maailmaan! Meillä sinua odottavat suussa sulavat ruokaherkut leivoksista ’a la Carte -annoksiin. Tunnetut keittiömestarit luovat taiteellisia makunautintoja sesongin mukaisista raaka-aineista muun muassa Ravintola Göstassa, Koivulahden Rapukartanolla ja Mäntän Klubilla. Ruokaherkkuja on tarjolla myös lukuisissa lounasravintoloissamme ja kahviloissa. Vilkkailta toripäiviltämme poimit mukaasi tuoreimmat lähituotteet ja makuelämykset. Taidekaupungista löydät myös monipuolisia ostospaikkoja, taidetuotteita ja käsitöitä. 

Lähde luontopolulle suoraan hotellista tai kahlaa keskelle Vilppulankoskea taimenen ja harjuksen pyyntiin. Ihastele järvimaisemaa Mäntänvuoren tai Elämänmäen huipulta. Astu veneeseen Vilppulan satamassa tai Mäntän Myllyrannassa. Pelaa tennistä patruunan tyyliin tai hyppää vaikkapa ratsun selkään. Myös aktiiviset kylämme tarjoavat upeita elämyksiä kauniissa järvimaisemassa. Taidekaupungissa luonto on lähelläsi! 

Suosituimmat nähtävyydet 

Serlachius-museot, Pekilo, Mäntän Klubi, Myllyranta, Mäntänvuoren virkistys- ja ulkoilualue, Vilppulankosken matkailualue, Vilppulan Historiareitti, Vilppulan kotiseutu- ja koulumuseo, Elämänmäen luonnonsuojelualue, Salussärkän luonnonsuojelualue, Kotiseutumuseo Heikintupa, Kolhon lentomuistomerkki ja järvikannasalue. 

Paikallisia makuja  

Ravintola Gösta, Koivulahden Rapukartano, Mäntän Klubi, Viinitupa Vuorenmaja, Cafe Alex, Rantaravintola Isabella, Kahvila Hilma ja Onni ja Pub Vanha-Wankka sekä paljon muita laadukkaita kahviloita ja lounaspaikkoja. 

Tapahtumat 
Mäntän Kuvataideviikot 
Mäntän Musiikkijuhlat
Mäntän Urkuviikko 
Kevyttä Klassista Festivaali 
Mänttä Food Festival 

Asukasluku 10000 

Etäisyys Tampereelta 90km 

Joukkoliikenne 
Päivittäiset junavuorot Tampereelta Vilppulaan, Serlachius-bussi museon aukiolopäivinä Tampere-Vilppula-Mänttä, joukkoliikenteen muut päivittäiset vuorot 

www.manttavilppula.fi