Kangasala

Oksalla ylimmällä!

Yli 32 000 asukkaan Kangasala on kasvava ja kehittyvä, luonnonläheinen kulttuurikaupunki, joka tarjoaa laadukkaita palveluja niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat asumisen ja yrittämisen monipuolisten palveluiden äärellä. Kangasala on aktiivinen osa kasvavaa Tampereen kaupunkiseudun kokonaisuutta. 

Kulttuuri eri muodoissaan koskettaa Kangasalla kulkijaa. Kangasala-talo, Mobilian ja Vehoniemen automuseot, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleriat ja Kangasalan kesäteatteri tarjoavat monenlaisia elämyksiä ympäri vuoden. Musiikki, elokuvat, teatteri, kuvataide, liikunta ja urheilu sekä tapahtumat laidasta laitaan ovat tärkeä osa kaupunkikulttuuria.  

Kangasalla on pitkät perinteet matkailu- ja kulttuurikaupunkina. Kansallismaisemat harjuineen ja järvineen, kartanoiden kuninkaallinen historia, kivikirkko verikivineen, Sarsan kivikautinen historia, hevoskulttuuri, aktiivinen kansanmusiikkitoiminta ja lukuisat tunnetut taiteilijat ovat muovanneet Kangasalle omaleimaisen ja vaikuttavan kulttuuriperinnön. Suomen ensimmäinen urkutehdas toimi Kangasalla 90-luvulle saakka ja Pirkanmaan maakuntalaulu ”Kesäpäivä Kangasalla” on saanut innoituksensa Kangasalla, jossa Zacharias Topelius runoili laulun sanat Haralanharjun maisemissa. 

Kangasalan kaupunki kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Lähivuosina kaupunkiin on valmistumassa kolme suurta yritys- ja asuinaluetta: Lamminrahka, Tarastenjärvi ja Saarenmaa. Myös keskusta-alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi ja viihtyisämmäksi kohtaamispaikaksi.    

Suosituimpia nähtävyyksiä 

Kirkkoharjun, Vehoniemen ja Haralanharjun näkötornit, Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue, Vehoniemen automuseo, Mobilian Autokylä, Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasalan kesäteatteri, Kangasalan Lepokoti, Kuhmalahden taidepappila, Pohtiolammen sääksi- ja luontokeskus, Sarsan kivikautinen alue, 1800-luvun kivikirkko ja verikivi, karjalaisen kulttuurin Äijälä-talo, Laipanmaan retkeilyreitistö, Kaarinanpolun vaellusreitti, Arboretum Frick ja Vatialan kappeli ovat esimerkkejä Kangasalan monista nähtävyyksistä.  

Paikallisia makuja   

Kangasalla hellitään lähituotteiden ja herkuttelun ystäviä. Paikallisista tuotteista voi nauttia ravintoloissa ja kahviloissa, vastuullisia hankintoja voi tehdä torilla, tilamyymälöissä ja myyjäisissä.   

https://visitkangasala.fi/syo-ja-juo/ 

Kulkeminen ja liikenne 

Kangasala sijaitsee keskeisellä sijainnilla 18 kilometriä Tampereen keskustasta ja sinne on helppo saapua autolla helposti eri suunnista. Tampereelta Kangasalle pääsee paikallisbusseilla nro 40, 41, 42, 43. Kangasalla on myös kevyenliikenteen lisäksi pyöräilyyn ja kaupunkiin pääseekin kätevästi myös polkupyörällä.  

Tapahtumat 

Kangasalla järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, markkinoita, urheilukilpailuja, festivaaleja, auto- sekä virtuaalitapahtumia. Viime vuosina kaupunkiin on alkanut muodostua myös entistä ympärivuotisempaa tapahtumatarjontaa, kun uudet kausiluontoiset tapahtumat ovat kasvattaneet suosiotaan. Kaupunkilaisten osallistaminen ja tapahtumien merkitys asukkaiden viihtyvyydelle ja hyvinvoinnille on Kangasalla tärkeää.  

www.kangasala.fi 

www.visitkangasala.fi 

www.businesskangasala.fi