Kaupunkipuu taideteoksena -veistotapahtuma

2.12.2022
12.00 - 17.00
Sorsapuisto 1, 33500 Tampere
Juha Käkelä

Onko sinulla Sorsapuistossa erityisen rakas puu? Jos myrskytuuli kaataisin sen, haluaisitko sille uuden elämän? Tule seuraamaan, kuinka se tehdään!

Myrskyt lisääntyvät Tampereellakin. Rakkaita puita kaatuu ja katoaa. Siksi on hyvä kuvitella jo ennalta puiden seuraavaa elämää. Moottorisahaveistos voi olla sellainen. Moottorisahalla voi tehdä katseltavaa taidetta, käyttöä kestäviä esineitä, paikkaan sopivia kalusteita ja paljon muuta.

Tällä kertaa toteutamme yhteisöllisen taideteoksen. Tempaukseen osallistuvat veistäjät arvottiin mukaan halunneiden joukosta. Nyt kymmenen toisilleen ennalta tuntematonta veistäjää suunnittelee ja toteuttaa Juha Käkelän johdolla Sorsapuistoon sopivan veistotaideteoksen. Tule seuraamaan, kuinka työ edistyy ja aloittelevien sahaajien taidot kehittyvät!

Veistotapahtuman aikataulu 30.11.-2.12.2022
(Veistopaikka Sorsapuiston ja Aaltosenkadun kulmassa)

ke 30.11. klo 15-18 Veistäjät tutustuvat Sorsapuistoon, sen tarinoihin ja teoksen sijoituspaikkaan sekä suunnittelevat teoksen yhdessä. Tule antamaan ideoita suunnitteluun!

to 1.12. klo 12-17 Teoksen veistopäivä. Sahan käsittelykoulutuksen jälkeen teoksen veistäminen alkaa. Tule seuraamaan veistämistä ja jututtamaan tekijöitä.

pe 2.12. klo 12-17 Teoksen veisto- ja viimeistelypäivä. Mitä veistoksesta paljastuu? Tule seuraamaan työn valmistumista ja kuulemaan tekijöiden ajatuksia.

Tervetuloa seuraamaan työtämme tai päiväkävelylle Sorsapuistoon. Samalla on hyvä hetki katsella puistossa itselle tärkeitä lempipuita ja vaikka kuvata niitä. Samalla voit ideoida, millaisen uuden elämän sille haluaisit.

Tämän Kulttuuritempauksen mahdollistaa Operaatio Pirkanmaa. Tapahtuma on Juha Käkelän veistotaideuran 25-vuotisjuhlavuoden käynnistys.

Ketkä veistävät tapahtumassa?
Haluan opettaa tarpeellista sahankäyttötaitoa kaikille. Siksi tapahtuma on tarkoitettu aikuisille, joille moottorisaha on uusi työkalu. Osallistujat arvottiin 30.10. mennessä mukaan ilmoittautuneiden joukosta.

P.S. Haluaisitko sinäkin oppia käyttämään moottorisahaa? Veistäminen on helpoin tapa oppia moottorisahan käsittelyä. Sinäkin opit päivässä ja saat itsellesi uuden taidon. Jatkossa uskallat tarttua sahaan muuallakin. Lue lisää osoitteesta https://www.puutarhataide.com/
Päivät
2.12.2022
Aika
12.00 - 17.00
Sijainti
Sorsapuisto 1, 33500 Tampere
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
Lisätiedot