Kuninkaan narri -konsertti

2.10.2022
15.00 - 16.15
Pirkankatu 6, 33210 Tampere
Aaro Aho

Draamallinen konsertti vallasta, intohimoista ja pakkomielteistä Englannin kuningas Henrik VIII:n elämässä hovinarrin silmin. Musiikki Henrikin hovista; Vokaaliyhtye Lumous, kertoja Jukka Virtala.

Kuninkaan narri on musiikillinen tarina vallasta, rakkaudesta, intohimoista ja pakkomielteistä. Se sijoittuu 1500-luvun Englannin kuningashoviin ja seuraa kuuluisan hovinarri Will Sommersin silmin nuoren ja elämäniloisen renessanssiprinssin, Henrik VIII:n kehittymistä julmaksi ja vainoharhaiseksi tyranniksi. Näyttämötaiteilija Jukka Virtala kuljettaa konsertin juonta hovinarri Will Sommersin hahmossa.
Konsertin kaikki musiikki on aikanaan soinut Henrikin hovissa ja monet kuultavista lauluista ovat hänen omia sävellyksiään. Musiikista vastaa keskiajan ja renessanssin ohjelmistoon erikoistunut Vokaaliyhtye Lumous. Siinä laulavat Kaisa Kelloniemi, sopraano, Elina Aho-Kuusama, altto ja Lauri Solin, baritoni. Renessanssiharppuja soittaa yhtyeen taiteellinen johtaja Debra Gomez-Tapio. Tämän Kulttuuritempauksen on mahdollistanut Operaatio Pirkanmaa.
Päivät
2.10.2022
Aika
15.00 - 16.15
Sijainti
Pirkankatu 6, 33210 Tampere
Galleria Saskia
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
Tampereen vanhan musiikin ystävät ry ja Tampereen Galleriaviikko
Lisätiedot