KOTIINPALUU

1.10.2022
19.00 - 21.30
Itsenäisyydenkatu 12, 33500 Tampere
Kirsi Marie Liimatainen

Kirsi Marie Liimataisen kiitetty uutuusnäytelmä KOTIINPALUU vierailee Tampereella. Toiseutta käsittelevän teoksen näyttelijöinä nähdään Johanna Kokko, Marjaana Maijala, Jouko Puolanto ja Eila Halonen.

Helsingin KokoTeatterissa 17.8.2022 ensi-iltansa saanut Kirsi Marie Liimataisen KOTIINPALUU kertoo neljissäkymmenissä olevasta naisparista, joka palaa kotikyläänsä vain törmätäkseen yhteisön ennakkoluuloihin.

Vaikka maailma muuttuu avoimemmaksi, erilaisuuden ja toiseuden pelko nostaa samalla päätään. Pride-tapahtumia vastustetaan kynsin ja hampain ja sateenkaariaatteen pelätään leviävän. ”Aito avioliitto”-kampanja on voimissaan ja seksuaalista eheyttä voi edelleen oppia herätyskristillisessä liikkeessä. Kotiinpaluu kutsuu katsojaa pohtimaan, kuinka ennakkoluulottomana ja suvaitsevana pidämme itseämme?

”Kotiinpaluussa käsitellään kipeästi ja koetusti sitä, miten syvällä Suomessa istuvat käsitykset isänmaasta, uskonnosta ja pyhästä hiihdosta. Kunnollisesta, asiallisesta elämisen tavasta, jossa osataan hävetä. Kaiken keskellä elävät toisiaan rakastavat ihmiset, jotka eivät ihan pysty päättämään, pitäisikö tehdä vallankumous vai keskittyä pieneen arkiseen elämään, vaikka sitten toisilta salaa.” (Sanna Vilkman, Yle)

”Minne vähemmistöön kuuluva voi tai oikeastaan ”saa” lopulta tehdä kotinsa? Helsinki ja muut kaupungit ovat täynnä pienistä ja ahdasmielisistä paikkakunnista paenneita seksuaalipakolaisia.” (Demokraatti, Eeli Vilhunen)

"Käsikirjoittaja ja ohjaaja Liimatainen on luonut teoksessa maailman, jossa traaginen tarina saa yleisön nauramaan epäsopivissakin paikoissa ja lunastaa lupauksensa saattaa yleisö ajattelemaan, kuinka suvaitsevainen yhteiskunta Suomi oikeasti onkaan." (”Lukupino”-kulttuuriblogi, Simo Sahlman)

TYÖRYHMÄ

Rooleissa: Johanna Kokko, Marjaana Maijala, Jouko Puolanto ja Eila Halonen
Käsikirjoitus, ohjaus & videot: Kirsi Marie Liimatainen
Videoanimaatio: Jenny Orgis
Valo- ja äänisuunnittelu: Niklas Vainio
Tuotanto: Kirsi Marie Liimatainen & Johanna Kokko

Esityksen kesto on 2 h 30 min, sis. väliajan.

Sisältövaroitus: näytelmässä käsitellään identiteettiä mitätöivää henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja syrjintää.  Esitystä ei suositella alle 14-vuotiaille.

Esitys on toteutettu yhteistoiminnassa KokoTeatterin kanssa ja sitä ovat tukeneet Taike, Helsingin kaupunki, Sirolan Säätiö ja Niilo Helanderin säätiö.

Vierailuesityksen yhteistyökumppanina on Sinuiksi ry (ent. Pirkanmaan Seta).

KOTIINPALUU-lisänäytös Tampereella:

1.10.2022, kello 19:00
Tampereen Ylioppilasteatteri
Itsenäisyydenkatu 12-14
33500 Tampere
Liput 15,00€ ovelta tai ennakkoon netistä.
https://KotiinpaluuTampereToivottuLisanaytos.eventbrite.com

Huom: Operaatio Pirkanmaan tarjoama maksuton esitys 2.10.2022 on loppuunvarattu! Suuren kysynnän vuoksi ohjaaja Kirsi Marie Liimatainen ja hänen teatteriseurueensa järjestävät maksullisen lisänäytöksen Tampereen Ylioppilasteatterissa 1.10. 2022 klo 19:00. Yhteistyökumppanina on Sinuiksi ry.

https://KotiinpaluuTampereToivottuLisanaytos.eventbrite.com
Päivät
1.10.2022
Aika
19.00 - 21.30
Sijainti
Itsenäisyydenkatu 12, 33500 Tampere
Tampereen Ylioppilasteatteri
Hinta
Järjestäjä
Kirsi Marie Liimatainen & Co
Lisätiedot