Jan Anderzén - Valoisaa kuin huilun sisällä

12.8.2022
11.00 - 18.00
Pirkankatu 10, 33230 Tampere
Jan Anderzén

UPSTAIRS DOWNSTAIRS -galleriassa 15.7.-20.8. Jan Anderzén - Valoisaa kuin huilun sisällä

UPSTAIRS DOWNSTAIRS -galleriassa 15.7.-20.8.

Jan Anderzén - Valoisaa kuin huilun sisällä
(Avajaiset 15.7. 17-22)

Valoisaa kuin huilun sisällä -kokonaisuus sisältää robotin ja ompelukoneen avustuksella kuviteltuja piirustuksia. Niissä esiintyy joukko olentoja, jotka ovat ryömineet esiin kasvustojen valtaaman temppelin murtuneiden seinien koloista. Tuhoisasti tulesta viehättynyt vallaton joukko, hyönteismäinen kaksijalkaisten klaani etsii tekemistä.

James Hillman kirjoittaa unissa vierailevista lentävistä ötököistä tuomassa terveisiä parvimaisesta yhteisöllisestä tietoisuudesta ja muistuttamassa kosmisesta sympatiasta. Hän ehdottaa, että näiden hämmästyttävien siivekkäiden olentojen ilmestymisessä uniimme on jotain enkelimäistä. "Selviytyäksemme, kuten ne selviytyvät, meidän tulee kertakaikkisesti muuntaa ajattelumme muodot, kuten hyönteiset riskeeraavat kaiken omissa muodonmuutoksissaan."

Kävijä osallistuu näyttelyyn valaisemalla sen katseellaan, tai siis otsalampulla. Toivottavasti teoskokonaisuus on kuin luumuvettä, että tukoksia poistuisi. Että kiihtyisitte kukista.

Jan Anderzén tekee taidetta ambulanssin kyljestä löytyvän ohjeen mukaisesti: kuvaa elämää, älä onnettomuuspaikkaa.

Pienenä Anderzén kidutti hyönteisiä. Aikuisten maailma paljastui viimeistään silloin, kun kutsunnoissa kysyttiin haluaisitko olla kukkakauppias. Anderzénia kiehtoo aallot urheilukatsomoissa. Pieni porukka unohtaa käynnissä olevan pelin ja sen sijaan keskittyy aallon nostattamiseen.

-----------
Tapahtuma on Tampereen kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen tukema ja osa Operaatio Pirkanmaa -hanketta.
Päivät
12.8.2022
Aika
11.00 - 18.00
Sijainti
Pirkankatu 10, 33230 Tampere
Pispala UPSTAIRS DOWNSTAIRS
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
Lisätiedot